Foodblog: Diner bij Parc
Parc is al sinds jaren niet meer weg te denken op de Grote Markt. Of je nu voor koffie met gebak, lunch, diner of een gezellige borrel komt, je zit hier altijd goed. Onlangs lanceerde Parc haar nieuwe kaart met een nieuw concept; "foodpairing met cocktails"! Onze foodies waren erg nieuwsgierig en gingen er eten. We verloten ook een diner voor twee personen via Facebook en Instagram!
Zoals altijd werden we bij binnenkomst vriendelijk ontvangen door het personeel. We kregen een mooie tafel in het restaurantgedeelte toegewezen; een sfeervolle plek vanuit waar je bijna heel de zaak kunt zien. Onder het genot van een wijntje werd ons uitleg gegeven over de nieuwe kaart. We kozen voor het drie-gangen diner. Doordat we met z'n vieren waren konden we alle gerechten proeven!
Voorgerechten
Als voorgerecht kregen we een gerecht met kabeljauw en bulgur en een eendenham met rouleau van eendenbout. Beide gerechten waren erg mooi opgemaakt en daardoor een lust voor het oog.
De gerookte kabeljauw werd geserveerd met geroosterde pompoen, bulgur, granaatappel en sinaasappelolie. Een mooi licht gerecht met frisse tonen! Bij dit gerecht werd een Carbanet Blanc van Anselmann geschonken. Het is een volle frisse en fruitige witte wijn. De smaak is heel aangenaam fruitig en levendig met een hele lichte zoetige toon als je een slok neemt. Dit wordt direct gevolgd door een echte droge afdronk. Een mooie wijn in combinatie met dit gerecht!
De eendenham met rouleau van eendenbout en pruimedanten werd geserveerd met een salade van witlof, peer en linzen dressing van specerijen. Een mooi herfstgerecht met een volle smaak die mooi gecomplementeerd wordt door de Heinrich Red. Deze soepele rode wijn heeft tonen van kersen en specerijen.
Hoofdgerechten
Als hoofdgerechten kregen we een snoekbaars en een gebraden hertenbiefstuk. De snoekbaars was gegaard met basilicumkorst en werd geserveerd met espuma van aardappel, taggiasche olijf, zacht gegaarde schorseneer, bleekselderij en beurre blanc. Dit gerecht is echt een aanrader voor de visliefhebbers onder ons! De vis was mooi gegaard en in balans met de rest van de smaken op het bord. De krokante basilicumkorst zorgde voor een lekkere crunch. Bij het gerecht werd een Riesling van Wilhelmshof uit 2012 geschonken.
De gebraden hertenbiefstuk werd geserveerd met rode kool, pastinaak mousseline, gebakken paddenstoelen en wildjus. Het vlees was mooi rosé gegaard en super mals. Het is een heerlijk gerecht met volle smaken die elkaar complementeren. Hierbij werd een stevige rode wijn geschonken; Côtes Du Rhône Rascassas 2010. De wijn heeft tonen van rijp fruit en peper. Een krachtige wijn die mooi overeind bleef staan bij dit gerecht.
Dessert
Het dessert bestond uit tarte tatin met stroopwafelijs en vanillesabayon of een chocolade brownie met noten. Hierbij werden twee cocktails geserveerd.
A cup of Tea:
Receptuur: Pekoe Ceylon 30ml, Frangelico 20ml, Honing 3gr, Limoensap 15ml
Deze cocktail werd geserveerd bij de chocolade brownie. De hazelnootsmaak van de Frangelico ging heel mooi samen met de chocolade en door het zuurtje werd het geheel niet te machtig.
Dark, But not so Stormy
Receptuur: Amaretto 30ml, Spiced Rum 15ml, Verse Gember Citroensap 20ml, Suikerwater 10ml
Deze cocktail werd geserveerd bij de tarte tatin. Het is een cocktail met krachtige smaken en je proeft duidelijk de amaretto in combinatie met de gember. Door het citroensap heeft de cocktail een frisse afdronk en gaat hij erg goed samen met dit gerechtje.
Conclusie
Parc is een prachtige en veelzijdige zaak. Of je nu komt voor een uitgebreid diner of een gezellige borrel, je zit hier altijd goed. De gerechten worden mooi gepresenteerd en zijn goed op smaak, daarnaast word je geholpen door zeer kundig personeel. Wij hebben enorm genoten van het diner en beoordelen de prijs-kwaliteit verhouding als zeer goed. Parc is wat ons betreft de garantie voor een leuke avondje uit!
Parc Breda
Grote Markt 20-22
4811 XR Breda
Nederland
Facebook
Website
Fotografie: Jordy Huijbregts