Foodblog: Lunchen bij Maritz Slowfood Belcrum

Maritz slowfood was al een begrip op de Nieuwe Ginnekenstraat en heeft sinds april dit jaar een tweede filiaal geopend in de Belcrum. Op dit moment staat de Belcrum in de top 10 van meest gewilde wijken van Nederland en er wordt volop gebouwd. Het nieuwe station, de rechtbank, nieuwe horeca en genoeg bedrijvigheid in deze wijk. Maritz zag haar kans in de Voorst tot Voorstraat met name door de capaciteit en de gezellige buurt. Onze foodies namen alvast een kijkje bij Maritz Slowfood. 

Maak via Instagram en Facebook kans op een lunch voor 2 bij Maritz Slowfood! 


Op deze donderdagmiddag is het lekker weer (niet te warm maar zeer aangenaam om buiten op het terras te zitten). Buiten staan naast de terrastafels hoge robuuste statafels en grote planten die het terras sfeervol aankleden. Wij starten met een glaasje Pinot Grigio en Verdejo. Heerlijk fris en kruidig. We verwachten ook niet anders als je Plaisir du Vin als hoofdleverancier hebt. 

LUNCHEN, BORRELEN, DINEREN, AFHALEN, CATERING EN food sloep varen MET LEKKERS DOOR MARITZ BEREID!

Wij vragen de kaart en we zien hier voor ieder wat wils in staan; soepen, salades, broodjes, sandwiches, tosti’s, steak tartare, oesters, borrelplanken, slowbites, warme gerechten, slow bereide gerechten. Echt te veel om op te noemen. Alles vers bereid en ook aan de kinderen is gedacht. Het leuke is; je kunt ook bijna alles afhalen als je geen zin hebt om te koken maar wel lekker wilt eten thuis. Ook kun je op de MartitZ Food Sloep varen en hapjes en drankjes laten verzorgen. 

Wij kunnen niet kiezen. Dus wij vragen of zij een suggestie hebben. 

De borrelplank is dan echt iets voor ons. Het is een van de meest bestelde gerechten op de kaart bij Maritz Slowfood. De borrelplank is gevuld met verschillende lekkernijen voor nog geen €10,00 per persoon. We laten ons verrassen en een borrelplank klinkt op dit moment (we zijn aan de late kant voor een echte lunch) als muziek in de oren. 

Al vrij snel komt er een reuze plank vol lekkernijen. Dit is overigens altijd een verrassing. Op de plank beginnen we met de Gazpacho. Heerlijk fris door de meloen en een lekkere bite van de amandelschaafsel. Goed begin!

Hierna gaan we voor de, heel dungesneden (en dat is zo belangrijk) serranoham, die smelt op je tong! Hemels. Lekkere pappadews en olijven omwikkeld met ansjovis op zuur. Vooralsnog waan ik me in Spanje, maar daar komt snel verandering in; we gaan richting Azië en kiezen voor de satéetjes en Indische gekruide gehaktballetjes. Deze zijn lekker kruidig en warm met zoete soja saus.


Dan terug in het Land met Hollandse garnalen met cocktailsaus en een clubsandwich goed belegde getoaste maisbrood. We besluiten om hier een glaasje Temperanillo en Sangiovese bij te bestellen. Vol, rond, kruidig en krachtig. Dit zal mooi combineren met de rest wat we meester gaan maken.


We gaan verder met wat meer heavy stuff; huisgemaakte kaaskroketjes en garnalenkroketjes. Deze dippen we in de aioli. Mmm! Smaakt heerlijk smeuïg en naar meer. 

En we sluiten de plank vol lekkernijen af met Shropshire Bleu. Een stiltonachtige blauwaderkaas, met een oranje gekleurd zuivel en een fijn blauwadernetwerk. De smaak is wat krachtiger dan de Blue Stilton. 


Heerlijk en voldaan maar….Ondanks dat bovenstaand meer dan voldoende was was er toch een piepklein plekje over voor een van de overheerlijke desserts. Ik kies voor de crème brûllée en mijn tafelgenoot voor de chocolade fondant.

Mijn crème brûllée heeft een vleugje citrus en ik meen fijngesneden rode pepertje te hebben ontdekt (wat een leuke mondbeleving gaf). Dit dessert maakt deze lunch helemaal compleet. Het ijs naast de crème brûllée van witte chocolade is zeker een aanrader. 


Mijn tafelgenoot kreeg 2 mini fondants met walnoot-rozijnen ijs. Heerlijk kopje koffie en voilà wij zijn content en happy!

Je proeft dat hier gekookt wordt met verse producten, liefde en veel creativiteit midden in een woonwijk. Zeker de moeite waard om eens neer te strijken.