Foodblog: diner bij Dèksels 2.0
Zodra je de gezellige stadstuin van Dèksels 2.0 binnen stapt, vergeet je even dat je in hartje Breda bent. Zelfs de regen die op deze frisse oktoberdag rijkelijk uit de hemel valt, mag de pret niet drukken; vanavond waan ik me heel even op vakantie in het Middellandse zeegebied. Me gusta!
WIN EEN DINER VOOR TWEE PERSONEN VIA FACEBOOK & INSTAGRAM!
Restaurant annex traiteur annex catering Dèksels 2.0 zit inmiddels alweer 5 jaar in een van de mooie panden op de Nieuwe Ginnekenstraat. Je kunt hier terecht voor lunch en diner, voor tapas maar ook voor ‘Hollandse pot’. De uitgebreide kaart biedt voor ieder wat wils en daarmee is het restaurant geliefd bij jong en oud. Bijna alle gerechten worden in eigen keuken bereid en de ingrediënten zijn afkomstig van goede leveranciers. Geen kiloknallers dus, bij Dèksels 2.0.
“We houden hier niet van kleine porties”, vertelt eigenaresse Ietske, nadat ze ons naar een tafeltje in de sfeervolle stadstuin heeft geleid. Met honger van tafel gaan, zal dan ook niet snel gebeuren. Je kunt kiezen voor een tapamenu à € 19,50 p.p. of je kiest gewoon lekker waar je zin in hebt. Of het nou een kogelbiefstukje, vegetarische tapa, of vis van de dag is, alles kan geregeld worden in dit gezellige no-nonsens restaurant.
We trappen ons diner af met de tapa plank voor 2 personen: een heerlijke mengelmoes van koude tapas, zowel vlees, vis als vega. Gemarineerde champignons, zalmwraps, garnalen, Serranoham en Manchego kaas. Maar ook heerlijk huisgemaakt brood met aioli, kruidenboter en tapenade. Huisgemaakte aardappel tortilla’s, dolma’s, gevulde peppadews en gemarineerde olijven. Een flinke plank, zou dit al ons hele diner zijn? Niet dus. De tapa plank is nog maar het begin! Met een Portugees huiswijntje on the side proeven we van al het lekkers dat voor onze neus is gezet. De aardappel tortilla is favoriet en ook het brood is heerlijk: naar een geheim recept, horen we later.
Na deze eerste ronde van formaat krijgen we een aantal warme tapas voorgeschoteld. Voornamelijk vegetarische tapas, aangezien ik vegetariër ben en mijn tafelgenootje ook niet een heel groot vleeseter is.
De portobello met gorgonzola is heerlijk en mooi in balans; de uitgesproken smaak van de kaas overheerst gelukkig niet. Ook de quiche met diverse kaassoorten, die vandaag op het dagmenu staat, is erg lekker.
Daarbij proeven we nog de fetataart en omdat natuurlijk ook het vlees even moet worden getest, neemt mijn vriendinnetje nog de spareribs en kippenboutjes. Goedgekeurd, met extra lof voor de ketjapdressing waarin de kip en het vlees zijn gemarineerd.
Je begrijpt, veel ruimte hadden we niet meer over na deze eerste twee gangen. Maar een diner zonder dessert is als een slagroomtaart zonder slagroom, en natuurlijk moeten we jullie ook kunnen inlichten over de desserts! We laten ons wederom verrassen en dat resulteert in karamelpudding met verse slagroom, en roomijs met crunchy noten en honing. Toegegeven, we moeten even ons best doen om het nog op te krijgen, maar het is te lekker om te laten staan!
De bediening bij Dèksels 2.0 is vriendelijk en de sfeer is goed. Onder de heaters in de tuin is het ook in het najaar nog heerlijk toeven buiten en zo gebeurt het hier regelmatig, dat er nog lang wordt nagetafeld met een flesje wijn of een kannetje Sangria. Dus wil je nog even je vakantiegevoel vasthouden, dan is dit jouw place to go!
Tekst en foto’s: Meike Hulsenboom