Foodblog: Een hemels diner bij Hemels

Aan de sfeervolle Wilhelminastraat, op loopafstand van het gezellige Van Coothplein én het bruisende stadscentrum, vind je Hemels. Een plek waar gastvrijheid, beleving en kwalitatief goede en verse producten centraal staan. De gerechten worden door chef-kok Bart van Hest en zijn team bereid in de open keuken. Gastvrouw Michelle Hendrikx verwelkomt ons vanavond om te komen genieten van een hemels diner.


een hemels aperitief

We nemen plaats aan een van de mooi ingedekte tafels en worden vrijwel direct voorzien van een hemels aperitief; prosecco met Limoncello, een heerlijk frisse aftrapper. Hierbij worden zoutstengeltjes met een huisgemaakte hummus van kerrie geserveerd. De hummus is wat grover van structuur dan we gewend zijn en is perfect op smaak. Dit beloofd veel goeds voor de rest van vanavond.

Terwijl we genieten van ons aperitief voorziet Michelle ons van de onlangs vernieuwde menukaart. Naast een 3-, 4-, of 5-gangen verrassingmenu, komt Hemels nu met iets nieuws; fine dining. Er staan dertien gerechten op de kaart voor €13. Deze gerechten worden geserveerd in porties die vallen tussen een voor- en hoofdgerecht. Erg handig voor degenen die moeilijk kunnen kiezen óf juist graag meerdere gangen willen bestellen zonder binnen no-time voldaan te zijn. 

De eerste twee gerechten die we bestellen zijn de Coquille en de Tartaar van tonijn. Terwijl we gezellig bijkletsen zien we hoe Bart en zijn brigade onze gerechten bereiden, altijd fijn een open keuken! Na niet te lang wachten komen de gerechten richting tafel.

zo hebben we tomaat nog nooit geproefd

De coquilles worden rauw geserveerd met daarbij een gelei van zoete tomaat, crème van ansjovis, krokant gebakken pancetta en een dressing van limoen. De coquilles zijn heerlijk zacht en de crème van ansjovis eveneens. Waar ansjovis vaak zorgt voor een overheersende smaak, is dat hier juist niet het geval. De smaken zijn perfect in balans. De gel van zoete tomaat doet ons haast denken aan jam, zo hebben we tomaat nog nooit geproefd! De krokante pancetta zorgt voor een fijne bite binnen het gerecht. In een woord; genieten!

Wijnsuggestie: Chardonnay, Chili

De tartaar van tonijn wordt geserveerd in een glas. Wat direct opvalt is hoe kleurrijk het gerecht is; een lust voor het oog! Naast de botermalse tonijn wordt een schuim van komkommer en wasabi geserveerd, zoetzure groentjes als rettich, radijs en gele biet, sponscake én een heerlijke sesam crisp met gezouten karamel. En ja, het smaakt nét zo lekker als het eruit ziet! 

Wijnsuggestie: Verdejo, Spanje

Een stuk vlees zo mals als dit, kom je haast nergens tegen.

Als hoofdgerechten bestellen we de Beef Wellington en de Risotto. De beef Wellington wordt geserveerd op een, hoe kan het ook anders, prachtig opgemaakt bord. Naast de perfect rosé gebakken ossenhaas welke geserveerd is op krokant korstdeeg, liggen gebakken krieltjes in schil en gebakken paddenstoelen. Ook wordt er krokante Parmaham en duxelle bij geserveerd, een fijngesneden mengsel van paddenstoelen, ui, sjalot en kruiden. Ben je een échte vleesliefhebber? Dan raden wij dit gerecht aan. Een stuk vlees zo mals als dit, kom je niet snel tegen.

Wijnsuggestie: Primitivo Appasso, Italië

De truffel- en paddestoelenrisotto is heerlijk smeuïg dankzij het gebruik van Parmezaanse kaas en wordt geserveerd in een bourgondisch pannetje. Daarbij komen doperwten, rucola en verschillende tempura groenten als asperge, broccoli en ui. De tempura groenten, welke ondanks het tempurabeslag niet té vet zijn, geven het gerecht wat extra textuur.

Wijnsuggestie: Pinot Grigio, Italië

Waar we normaliter geen ruimte meer zouden hebben voor een dessert, kunnen we er dankzij de nieuwe kaart van Hemels dit keer beiden tóch van gaan genieten! Michelle brengt ons de dessertkaart waarna onze keuze snel gemaakt is.

het neusje van de zalm voor de zoetekauwen onder ons

Een van de nagerechten die we bestellen is het Koffiedessert. Dit dessert bestaat uit een merengue van koffie, hopjes én crème van hopjes, mascarpone, witte chocolade, ijs van koffie, slagroom én gezouten karamel. Dit is het neusje van de zalm voor de zoetekauwen onder ons! Ook dit bord is weer zo mooi opgemaakt dat het bijna zonde is om ervan te eten... bijna...

Het andere dessert is het Stoofpeertje. Hierbij komt een crumble van kastanje, rum- rozijnenijs, een crème van pure chocolade, sabayon van kaneel, sponscake én natuurlijk stoofpeer. Een dessert dat perfect matcht bij de tijd van het jaar. 

Hemels, bedankt voor deze onvergetelijke avond! 

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd geworden naar deze, of andere hemelse gerechten? Neem dan eens een kijkje op de website van Hemels of neem telefonisch contact op met Hemels via 076-5224124. Wij komen in ieder geval snel weer terug. Hemels; bedankt voor deze onvergetelijke avond!