Foodblog: Lunch bij restaurant Con Fuego
Op een van de mooiste locaties in Breda, aan de Grote Markt én met uitzicht op de Grote kerk eet je de lekkerste steaks bij grillrestaurant Con Fuego. Sinds 2013 is dit restaurant niet meer weg te denken als het gaat om een perfect gegrilde biefstuk, rib-eye, entrecote of ossenhaas. Buiten vlees worden hier ook de lekkerste vissoorten geserveerd en zelfs als vegetariër kun je bij Con Fuego terecht. Sinds augustus heeft het restaurant een vernieuwde lunchkaart. Foodies Yaira en Floor gingen er heen en genoten op het zonovergoten terras van een heerlijke lunch.
Maak via facebook en instagram kans op een lunch voor 2 t.w.v. €40,-
We besluiten om ons te laten verassen met een verfrissend aperitief terwijl we genieten van de zon en de mensen om ons heen. Het terras is sfeervol aangekleed met ruime tafels, fijne stoelen en grote zwarte parasols.
Terwijl we lekker zitten te kletsen worden onze drankjes geserveerd waarvan wij gelijk een grote glimlach op ons gezicht kregen; een infused prosecco met kumquat (dit is een citrus vrucht), munt en ijs. Het aperitief is licht-zoet en erg fris; “perfect voor op een zonnige dag als deze”.
Al genietend van ons drankje slaan we de lunchkaart open, wat een keuze! Het grote aanbod van club sandwiches en broodjes tot soepen, salades, steaks en andere warme gerechten zorgt ervoor dat we haast niet kunnen kiezen waardoor we besluiten om wat gerechten te delen.
We besluiten te beginnen met de kip salade. Het bord is erg mooi opgemaakt en rijkelijk gevuld. De basis van de salade bestaat uit romeinse sla en spinazie waarbij een gekookt eitje, tomaat, avocado en een heerlijk stuk licht gekruide, gegrilde kip werd geserveerd. De salade is afgemaakt door middel van een frisse yoghurt dressing met daarop papadum. Papadum, is een dunne krokante Indiase bereiding welke je qua aanzicht een beetje kunt vergelijken met kroepoek. Buiten de kipsalade biedt Con Fuego ook salades aan met geitenkaas of biefstuk aan.
Ons volgende gerecht is ‘The Duke of Berkshire hotdog’. Deze hotdog wordt geserveerd op brioche brood. Een brioche is een zacht, zoet wit broodje oorspronkelijk uit Frankrijk. De hotdog zelf is buitengewoon lekker, dit komt omdat er cheddar en jalapeños in verwerkt zitten.
Het worstje is hierdoor lekker smeuïg en een beetje pittig, wij zijn fan!
Op de hotdog worden nog gebakken uitjes en Goudse kaas waarna hij afgemaakt is met een topping van mosterd mayonaise en ketchup, want wat is nou een hotdog zonder saus!? Bij de hotdog wordt ook een frisse salade en krokante friet geserveerd. De friet wordt geserveerd in een mini frituur-mandje, leuk!
Omdat Con Fuego natuurlijk bekend staat om haar steaks, kunnen we het niet laten om er een te bestellen. We kiezen voor de ‘normale’ biefstuk van 225gr met daarbij champignonsaus, pepersaus en truffeljus. Het is natuurlijk ook mogelijk om één saus of jus te bestellen, maar wij kunnen zoals gewoonlijk weer niet kiezen.
Terwijl we nog steeds heerlijk van het zonnetje genieten, wordt onze steak met een grote glimlach geserveerd, gevolgd door de bijgerechten; verse friet, een frisse salade en naast de steak grove couscous met paprika en rozijnen. De steak is perfect gegrild; een diepbruine krokante buitenkant en een sappige, roze kern. Alledrie de sauzen zijn ontzettend goed op smaak en matchen erg goed bij het gegrilde vlees. De champignonsaus is lekker romig, de pepersaus licht pittig en om de truffel in de jus kun je ook niet heen, heerlijk!
Om onze uitgebreide lunch af te sluiten, bestellen we nog een cappuccino na. De cappuccino wordt geserveerd met een mooie rosetta erin en smaakt net zo lekker als hij eruit ziet.
Al met al; wij hebben hier heerlijk gegeten, zijn super vriendelijk geholpen en raden jullie zéker aan om er binnenkort ook (weer) eens heen te gaan!