Foodblog: Super Sábado bij Pichosbar Vermut

Vermut is een echte Spaanse pinchos bar, waar de tapas voor je staan uitgestald op de bar en er contsant wordt rondgegaan met verse pinchos! Je kun hier terecht voor een goede bak koffie, een lekkere lunch of borrel en natuurlijk voor Pinchos. Vermut is gevestigd aan de Koniginnestraat, in het prachtige en bruisende Oranje Zuid en organiseert iedere laatste zaterdag van de maand 'Super Sábado'.

MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP EEN diner VOOR 2 BIJ Pinchosbar vermut! 

Tijdens deze avond staat de bar vol met allerlei verschillende pinchos. Van warm tot koud en van zoet tot hartig, voor ieder wat wils! Dat in combinatie met een heerlijk Spaans biertje of wijntje en uiteraard goed gezelschap staat garant voor het perfecte begin van jouw zaterdagavond, en zo ook die van ons.

Bij aankomst zit de mooi ingerichte zaak al gezellig vol, maar wij boffen dat een tafeltje aan het raam net vrij is gekomen. Terwijl wij plaats nemen vallen onze ogen direct op al het lekkers dat op de bar gepresenteerd staat; als je hier geen honger van krijgt!

Terwijl de vriendelijke medewerkster onze drankjes opneemt, vertelt ze wat over het concept dat gevoerd wordt bij Vermut tijdens Super Sábado; pinchos met een rood prikkertje kosten €1,-, de zwarte kosten €2,- en de pinchos met gekleurde prikkertjes kosten €3,-, je bewaart de prikkertjes van de pinchos die je gegeten hebt in het daarvoor bestemde glaasje en rekent dat aan het eind van de vond af;

TYPISCH SPAANS!

Onze drankjes worden geserveerd en wij proosten op een gezellige avond. Met prettige Spaanse muziek op de achtergrond, een bar vol met heerlijk eten en een goed glas Verdejo uit Rueda gaat dit helemaal goedkomen! 

DE VERDEJO IS ÉÉN VAN DE BESTE EN MEEST GEBRUIKTE WITTE DRUIVEN VAN SPANJE EN DAT PROEF JE!

Na het zien en ruiken van al het lekkers op de bar, besluiten we vast wat te pakken. Het leuke van dit concept is dat je zelf pakt waar je zin in hebt, zo veel en zo vaak als je zelf wilt. Wij beginnen met een pincho met verse pesto, mozzarella en tomaat. Het valt op dat het brood super vers is, net als de pesto. Het lekkere aan deze pincho is de smaakcombinatie; het zoute van de pesto gecombineerd met een zoete en kruidige van het half zongedroogde tomaat is een perfecte match.

DIT SMAAKT NAAR MEER!

Een paar keer per uur, wordt er vanuit de keuken met warme pinchos rondgelopen. Dit keer zijn het pinchos met gekruide en gegrilde kip, aioli, gegrilde paprika's en olijf. De kip op deze pincho is opmerkelijk mals, goed gekruid en komt rechtstreeks van de grill. In combinatie met de gegrilde paprika en aioli doet de smaak ons denken aan iets Mexicaans, heerlijk!

 

We vervolgen onze Spaanse weg, en kiezen dit keer voor een pincho met daarop een stuk Spaanse tortilla. Een Spaanse tortilla is een van de beroemdste gerechten uit de Spaanse keuken. Het gaat hierbij om een dikke omelet van ei, aardappels en olijfolie. Het broodje is ingesmeerd met knoflook, tomaat, aioli, peper en zout en is lekker krokant. Door de combinatie van al deze ingrediënten, heeft het een volle en frisse smaak.

SPAANSE TROTS!

Terwijl wij genieten van de sfeer in deze fijne zaak, zien wij weer vers bereide pinchos de keuken uit komen. Dit keer zijn ze belegd met brie, honing en oregano. De pinchos komen recht uit de oven waardoor de brie heerlijk warm en gesmolten is. De zoete honing en de kruidige oregano passen perfect bij de volle en romige smaak van de kaas.

 

Ondanks het feit dat we al redelijk voldaan zijn, kunnen we de verleiding niet weerstaan tóch nog wat meer te proeven. Op de volgende pincho die wij kiezen, ligt een kroketje gevuld met oude kaas. Het brood is dit keer ingesmeerd met een licht-pittige mosterd welke weer perfect matcht bij de smaak van de oude kaas. De nasmaak is een beetje pittig maar niet te scherp; 

EEN ECHTE AANRADER!

We besluiten de avond af te sluiten met nog een warme pincho. Deze pincho is een lust voor het oog en is belegd een grote garnaal gefrituurd in tempura deeg met daarbij wasabi-mayonaise en peterselie. Deze pincho smaakt overigens net zo lekker als hij eruit ziet. De garnaal is lekker knapperig, en de wasabi doet zijn werk door er een pittig na-smaakje aan te geven;

DIT IS ONZE FAVORIET!

Al met al kunnen wij zeggen dat dit zéker een 'SUPER SABADO' was! We hebben onwijs genoten van de wijn, het heerlijke eten en natuurlijk van elkaar. Ook zin gekregen in zulke heerlijke pinchos?  Iedere week staan er andere pinchos op het menu bij Vermut. Daarnaast worden er diverse soepen en salades geserveerd. De klassiekers, zoals patatas bravas en churros kun je trouwens altijd krijgen!

Elke laatste zaterdag van de maand is er super sabado bij Vermut!


Tip: Hora del Vermut
Elke vrijdag viert Vermut het weekend met Hora del Vermut, de Spaanse vrijmibo van Breda. Tussen 17:00 en 22:00 uur krijg je dan bij elke borrel een gratis pincho!