Foodblog: Sublieme zondagsbrunch bij Block 62
Zodra je Block62 binnen stapt voel je het al, dit is niet zomaar een restaurant. De interessante familiegeschiedenis is bijna tastbaar in het statige pand aan de Ginnekenweg 62, en toch is het interieur verrassend van deze tijd. Een uitermate gedreven horeca koppel bestiert deze bijzondere zaak dat ook een Bed&Breakfast huisvest. Marcel en Angèle hebben een boeiend levensverhaal dat leest als een avonturenboek en hebben in de loop der jaren zoveel ervaring opgedaan in het hotel- en horecawezen dat het openen van een eigen zaak een logische stap was.
MAAK VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM KANS OP EEN BENTO BORREL BOX VOOR 2 PERSONEN.
In 2012 is het zover, de globetrotters strijken neer in Nederland om in het ouderlijk huis van Angèle een nieuw concept te ontwikkelen, 'eat-sleep-shop'. Sindsdien is Breda een prachtige horecagelegenheid rijker. Wie eenmaal gast is geweest bij Block62 blijft terugkomen. De boeiende kaart wordt regelmatig afgewisseld maar heeft altijd een knipoog naar de Aziatische keuken. Verder zijn gastvrijheid en continue kwaliteit sleutelwoorden van Block62 en perfectie een constant streven waar het team dagelijks hard aan werkt. Vandaag mogen wij de zondagsbrunch gaan proeven. Angèle: "Wij hebben veel gereisd, en vooral in Aziatische landen is het heel normaal om op zondag met de hele familie uitgebreid te gaan ontbijten of brunchen bij een restaurant of hotel, en dan blijf je heerlijk uren tafelen, een ervaring die we graag met anderen willen delen."
We beginnen met een 'mini Bircher muesli & granola’ met daarbij een 'mini fruit met munt' en 'mini Griekse yoghurt met rode bessen coulis’. De heerlijke granola is homemade. Alles is supervers en prachtig gepresenteerd. We nemen een cappuccino en een latte. Deze worden vergezeld van een huisgemaakte mini muffin.
Er ligt een mooie schaal met grof gesneden vers boerenbrood met Franse brie. We laten het versgebakken mini chocoladebroodje en croissantje met heerlijke huisgemaakte jam ook niet liggen. Bed&Breakfast gasten zitten verderop heerlijk te ontbijten, Angèle geeft hier en daar wat tips over een mooie invulling van de dag voor deze toeristen. De tafeltjes zitten al snel vol, en er wordt genoten van het brunchbuffet, dat constant aangevuld wordt.
De 'frittata met aardappels, spinazie, paddenstoelen en parmezaan' oogt verrukkelijk! Marcel snijdt voor ons Serrano ham die boterzacht is. Ondertussen wordt ter plaatse een verse ‘Ceasar salade' bereid met een zalige ceasar dressing. Deze dressing en veel andere home made producten zijn ook te koop, zien we even later in de vitrine.
De 'Gazpacho met fetakaas' is subliem op smaak gebracht. De porties zijn allemaal van een fijn formaat, zodat je alles kunt proeven. We eten onze vingers bijna op bij de 'gemarineerde zalm met venkel, rettich en mosterd-dille dressing' en de 'bruschetta met geitenkaas en gegrilde groenten'. We lassen een korte pauze in met een versgeperste jus d'orange en snuiven de sfeer op. We hebben een goed zicht op de keukenbrigade en zien bezieling bij het hele team.
Waar ik naar uitkijk zijn de Aziatische gerechten. Ik weet uit ervaring dat die bij Block62 van ongekende kwaliteit zijn. We beginnen met 'Popiah', verse rijstdeegrolletjes met vermicelli, wortel, komkommer, koriander, munt en garnalen met daarbij een zalige zilte dip van soya. Er is ook een vegetarische versie met avocado. Voor een korianderliefhebber als ik een heerlijk gerecht.
De dimsum komt vers uit de stoommand, de har kaw zijn gevuld met garnalen en omwikkeld in een rijstdeegvelletje en siew mai is een combinatie van garnalen, shiitake paddenstoelen en varkensvlees. Zalig. Er wordt een huisgemaakte sambal bij geserveerd. We zijn er stil van. 'Run away with me' zingt Norah Jones zachtjes op de achtergrond. Nou, we blijven nog even als je het goed vindt! Angèle schenkt ons een mooie Sauvignon Blanc in.
Voor het hoofdgerecht kun je kiezen uit drie gerechten. Een 'Pasta Penne', 'Be Celeng Base Manis' en 'Sate Udang'. Voor deze gelegenheid mogen wij ze allemaal proberen. It's a hard job but someone's gotta do it... De Pasta Penne komt met een pittige, verrassend mooie, Napoli saus met mosselen en Botarga. Be Celeng Base Manis is gesmoord varkensvlees in een zoete soya saus met chili, gember en zwarte peperkorrels. Een prachtig stoofgerecht uit Bali dat ook weer uitstekend past bij de Sauvignon blanc. De Sate Udang van gegrilde garnalen wordt fraai opgediend met Jasmijn rijst en daarbij, in een apart schaaltje, limoen, pindasaus en atjar. De garnaal spiesen zijn perfect gegrild en heerlijk op smaak.
We vragen Angèle waarom een mooie zaak als Block62 vanaf volgend jaar zijn deuren sluit. "We hebben zes jaar keihard gewerkt om tot dit succes te komen en we willen op ons hoogtepunt stoppen. Andere uitdagingen wachten op ons. We willen ons gaan richten op het adviseren en begeleiden van ondernemers tijdens het opstarten van horecazaken. We hebben met Block62 alles bereikt wat wij voor ogen hadden, we zijn al jaren op rij uitgeroepen tot 'Beste Bed&Breakfast van Breda' door Stappen en Shoppen, we brengen nog voor de kerst een kookboek met 62 recepten uit, honderden fijne gasten verwelkomd en gelukkig gemaakt. Maar nu is het tijd voor iets anders. Het laatste jaar willen we nog alles geven, zo zijn we een extra avond geopend, en we hebben vanaf september iedere eerste zondag van de maand deze bijzondere brunch."
Als je denkt dat deze middag niet nóg mooier kan arriveren de desserts. De klassieke 'mini Tiramisu met Amaretto' is zalig romig. Een verrassende 'Bananen Crumble' is gemaakt van rijpe bananen en bakbananen en heeft daardoor een mooie structuur. Vanille en een snufje kaneel maken dit gerecht af. We nemen een kop ‘Rooibos Cream Orange’ thee om deze mooie middag af te sluiten.
Bij Block62 laten ze niets aan het toeval over, dat is wel duidelijk. Tot in de kleinste details is alles perfect. Het cijfer 62 zie je overal terug, en ook de kleur oranje heeft voor het koppel veel symbolische betekenis. Angèle: "We raakten gefascineerd door het boeddhisme tijdens ons verblijf in Thailand. Daar staat 'donderdag' voor de kleur Oranje. Veel belangrijke gebeurtenissen vallen bij ons op donderdag, en het cijfer 62 blijft ook terugkomen in ons leven. Daarom stoppen we ook op 2 juni, de tweede dag van de zesde maand." Toch jammer! Maar we komen zeker terug voor deze zalige zondagsbrunch, en nemen dan onze familie mee. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten!
Bedankt Angèle en Marcel voor jullie inspirerende gastvrijheid en heel veel succes in de toekomst!
Zondagsbrunch: iedere eerste zondag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur
Menuprijs:
€ 25,50 per persoon.
€ 31,50 per persoon inclusief karaf wijn per 2 personen
€ 14,50 voor kinderen van 3 tot 12 jaar
Wil jij het verhaal van Marcel en Angèle ook lezen, kijk dan op de site van Block62.